Examentraining BIG-herregistratie

Een extra training ter voorbereiding op het examen

Je hebt je voorbereid op je examen BIG Herregistratie. Je hebt een complete cursus gevolgd of je hebt je gedeeltelijk zelf voorbereid op het examen. Om je net dat laatste zetje te kunnen geven hebben wij onze examentrainingen ontwikkeld. Zoals je inmiddels weet doe je examen voor de onderdelen “Kennis”, “Vaardigheden” en “Klinisch Redeneren”

Wij hebben hierop twee examentrainingen ontwikkeld:

 1. Examentraining Kennis
 2. Examentraining “Verpleegtechnische Vaardigheden”
 3. Examentraining “Examengesprek Klinisch redeneren”

1. Examentraining Kennis

Met onze examentraining Kennis kun je bepalen waar je staat. Of je nu een klassikale cursus gevolgd hebt of je hebt je voorbereid met E-Learnings, het is altijd spannend om te weten of je op alle onderdelen genoeg gestudeerd hebt. Je kunt onze examentraining Kennis zien als een soort van thermometer die er even ingestoken wordt om te zien waar je staat. In een dagdeel lopen we met jou de gehele (verplichte) lesstof door en aan de hand van een aantal vragen die je moet beantwoorden kun je precies zien waar je de stof al voldoende beheerst of dat je sommige onderdelen nog een keer door moet nemen. Het is dus niet zo dat we alle lesstof nog een keer herhalen, dat zou nooit kunnen in 1 dagdeel. Je krijgt wel goed zicht op waar je staat en kunt je dus gericht beter voorbereiden op het examen.

Tijdsduur: 1 dagdeel
Vorm: Klassikaal in Nieuwegein
Kosten: € 120,00
BTW: Vrijgesteld

2. Examentraining “Verpleegtechnische Vaardigheden”

Je doet examen Vaardigheden voor of nadat je examen “Kennis” gedaan hebt. Onze examentraining is op dezelfde manier ingericht als een echt examen. Je hebt je natuurlijk goed voorbereid door het volgen van een cursus, of je hebt in de praktijk kunnen oefenen. (op je werk bijvoorbeeld) Als je op onze examentraining komt gaan we er dan ook vanuit dat je de Vaardigheden daadwerkelijk beheerst. De training is identiek aan een examen. Na de kennismaking en een inleidend praatje ga je aan de slag. Je bent met een klein groepje dus je krijgt alle aandacht. (maximaal 2) We houden ook de tijden aan die op het examen gehanteerd worden. Zo raak je vertrouwd met de aanpak op het examen. De hele examentraining duurt ongeveer 1,5 uur

Wij hebben net als op het examen alle benodigde materialen voor je klaarliggen.

Tijdsduur: 1,5 uur
Vorm: Klassikaal (Nieuwegein)
Kosten: € 200,00
Inbegrepen: Alle oefenmaterialen
BTW: Vrijgesteld

3. Examentraining “Examengesprek Klinisch redeneren”

Het examengesprek wordt online gevoerd en duurt ongeveer 20 minuten. Dit examenonderdeel is branchespecifiek. Om aan het examen Klinisch redeneren deel te kunnen nemen moet je geslaagd zijn voor de onderdelen Kennis en Vaardigheden. In deze examentraining oefenen we het examengesprek zoals dat ook daadwerkelijk gehouden kan worden. 

Tijdsduur: 1 uur
Vorm: Klassikaal (Nieuwegein)
Kosten: € 150,00
BTW: Vrijgesteld

Inschrijven?

Wil je deelnemen aan een van onze examentrainingen? Vul dan hieronder je gegevens in” Wij nemen dan contact met je op en zoeken een voor jou passende datum die aansluit bij de data van je geplande of te plannen examens.

  1 Selecteer hier de gewenste onderdelen voor je examentraining:

  2 Noteer je gegevens:
  3 Waar kunnen we de factuur naar toe versturen?

  noteer hieronder de gegevens van het factuuradres:

  4 Accepteer de inschrijvingsvoorwaarden

  Ik accepteer de inschrijvingsvoorwaarden

  Logo van het V&VN.

  Al onze cursussen zijn geaccrediteerd bij de V&VN. Na het volgen van een cursus schrijven wij je verdiende punten bij in het register.

  Waar wij voor staan

  Cursus
  BIG-herregistratie

  Bekijk cursusdata en schrijf je in

  Examentraining
  BIG-herregistratie

  Bekijk cursusdata en schrijf je in

  Cursussen
  voor bijscholing in de zorg

  Bekijk trainingsaanbod

  Maatwerk voor
  instellingen

  Ontdek de mogelijkheden

  Cursussen bijscholing
  huisartsenpraktijken

  Bekijk cursusdata en schrijf je in

  Reviews

  Een welverdiende digitale pluim van mij voor Mirjam, Rianne en Simone van Elitas
  In juli 2022 heb ik met dank aan jullie theorie-, praktijklessen èn proefexamens (aanrader!) met positief resultaat mijn herregistratie weer mogen aanvragen na ruim 25 jaar niet als verpleegkundige te hebben gewerkt. Vanuit mijn huidige functie in de gezondheidszorg vond ik het ontzettend gaaf om van heel dichtbij te zien dat jullie met zoveel kennis en passie -naast een actieve baan op de spoedeisende hulp- jullie eigen Nursing Academy op deze wijze vormgeven. Daarnaast ben ik blij om vanaf nu een goed adres te hebben voor collega’s vanuit mijn eigen organisatie die via scholing hun herregistratie willen gaan aanvragen, jullie krijgen zeker mijn aanbeveling. Met de juiste voorbereiding, uitleg en zelfstudie kan het eigenlijk niet misgaan en is wat mij betreft een traject bij jullie vooral heel efficiënt vanwege de hoge slagingskans. Ik wens jullie heel veel succes met jullie mooie bedrijf en alle goeds voor de toekomst!
  Corine Honing, Directeur bedrijfsvoering GGZ

  Ik wil jullie team van Elitas HARTELIJK BEDANKEN, voor jullie begeleiding, steun en vertrouwen die jullie mij hebben gegeven, gedurende de opleiding.
  Om na 32 jaar uit de zorg, terug te kunnen keren in het ziekenhuis. DANKJEWEL.

  Petra Heesen

  Bij Elitas de scholing gevolgd voor de herregistratie Big. Wat een top team staat er klaar om je goed te begeleiden. Het oefenen van de vaardigheden en het klinisch redeneren heb ik gevolgd. Heb er echt heel veel aan gehad en niet alleen voor het examen maar ook om het in de praktijk te doen.

  Arienne de Boef

  Na vele jaren niet als verpleegkundige gewerkt te hebben, heb ik de BIG herregistratie cursus bij Elitas Nursing Academy gevolgd. Een echte aanrader! Mirjam, Rianne, Simone en Frank geven geduldig en op interactieve wijze uitleg over het vak van verpleegkundige vandaag de dag. Van theoretische modellen en wetten tot aan de nieuwste praktijkhandelingen en klinisch redeneren. Het komt allemaal voorbij. Omdat de docenten zelf nog dagelijks in de praktijk werken, is de link van theorie naar praktijk snel gemaakt. Bovendien heb ik de persoonlijke aandacht voor mij als cursist als heel prettig ervaren. Elitas heeft mij de kennis en vaardigheid bijgebracht die ik nodig heb om weer vol vertrouwen aan de slag te gaan als verpleegkundige.

  Esther Dielesen

  Yes, m’n BIG registratie weer binnen! Dankzij de dames van Elitas weer helemaal bijgespijkerd na er 18 (!)  jaar uit geweest te zijn. Zonder hun enthousiasme, deskundigheid, positieve insteek en support was dat niet gelukt!! Goed verzorgde cursusdagen (met uitgebreide lunch!) met alle ruimte om te oefenen en veel praktische input. En nog gezellig ook, voelde bijna als een dagje uit in deze coronatijd! Kortom, helemaal top!

  Alma van Engelenhoven

  Een training die naast praktijk ook theorie behandelde, en waarbij er veel tijd was om te oefenen. Ik kan jullie zeggen dat deze training/cursus van 4 dagen hier helemaal aan voldaan heeft. Zelf ben ik iemand die het moeilijk vind, om lang naar iemand te luisteren. Hier had ik dus helemaal geen moeite mee. Het was zo afwisselend en interessant dat ik mijn aandacht erbij kon houden. Verder fijn dat jullie zelf zeer ervaren zijn in de zorg. Alle vragen konden hierdoor direct beantwoord worden. 

  Lia van de Water

  De scholing verpleegtechnische vaardigheden heeft mijn weer zelfvertrouwen gegeven. Na 20 jaar terugkeren in de zorg was dit toch wel een dingetje voor mij. Maar door het enthousiasme en de deskundige begeleiding van Mirjam, Simone en Rianne viel het reuze mee. Alle vaardigheden zijn geoefend en ik voel me bekwaam om in de praktijk aan de slag te gaan. Natuurlijk nog wel een keer kijken en onder begeleiding maar daarna weer zelfstandig aan de slag.

  Jacqueline Versleijen
  Vandaag heb ik de training voorbehouden handelingen afgrond bij Elitas Nursing Academy. Ik heb de training als zeer prettig ervaren. De docenten, Rianne, Mirjam en Simone zijn zeer goed op elkaar ingespeeld, weten de stof op een goede manier uit te leggen en zijn alle drie zeer kundig. Ook weten ze alle drie een prettige sfeer te creëren zodat het een plezier is om een lesdag door te brengen. Ik beveel deze training zeker aan, ik treedt met zelfvertrouwen de verpleegtechnische handelingen tegemoet.
  Catharina Tonkens

  Elitas maakt waar wat ze op de website vertellen! Een bevlogen, deskundig en heel betrokken team dat mij heeft ondersteund in het traject naar herregistratie BIG. Zelfs online was er voldoende afwisseling en interactie om het leren leuk te maken.Ben heel erg blij met jullie onvermoeibare ondersteuning in dit proces. Super bedankt allemaal!

  Ria Meijer

  De afgelopen maanden heb ik de scholing gevolgd bij Elitas Nursing ter voorbereiding op de BIG herregistratie. Het waren 10 intensieve dagen, maar ook ontzettend leerzaam. Ik werk ondertussen alweer 3,5 jaar in de ouderenzorg, nadat ik 10 jaar uit het vak geweest ben. Ik heb enorm veel tools gekregen die ik kan gebruiken in mijn huidige baan. Daarnaast was het een goede hulp en voorbereiding op de 3 examens. De lessen, informatie en de support waren op elkaar afgestemd en alle dagen waren geweldig leerzaam. Ik had het niet willen missen. Rianne, Mirjam en Simone, hartelijk bedankt!

  Rianne
  Na 27 jaar uit de zorg te zijn geweest, ervaar ik na de training BIG-herregistratie bij Elitas Nursing Academy weer een goede basis om een herstart te maken in de zorg. De wekelijkse lesdagen waren intensief, maar ook om naar uit te kijken. Het enthousiasme, de actuele vakkennis en aansprekende praktijkvoorbeelden van de docenten, de doelgerichtheid van het programma én de ruimte voor interactie wakkerden bij mij het vuur om terug te keren naar de zorg verder aan. Zonder de cursus van Elitas weet ik niet of ik de examens voor de herregistratie in een keer was doorgekomen.
  Margriet Van Rooden

  Eind vorig jaar heb ik mijn BIG herregistratie voltooid door lessen te volgen bij Elitas Nursing Academy. Ik heb dit als heel waardevol ervaren. Het waren leuke lessen die erg goed afgestemd zijn op de examens. Ook de sfeer, het enthousiasme van de docenten en het vertrouwen dat gegeven werd, vond ik heel prettig. Kortom een aanrader!!

  Marieke van der Kooij

  Ik ben zo blij dat ik de cursus bij Elitas Nursing Academy gevolgd heb, ik heb zoveel kunnen leren van jullie en van de andere deelnemers. Ik voelde mij echt goed voorbereid en heb ook echt voor de herstart van mijn loopbaan nieuwe en hernieuwde kennis opgedaan. Top!

  Lieneke Frederiks