Covid-19

Onze visie op opleiden in relatie tot Covid-19

We beginnen er zo langzaamaan een beetje aan te wennen, de 1,5 meter maatschappij. Ten tijde dat we dit schrijven worden de eerste maatregelen beetje bij beetje wat versoepeld. Het is onze verwachting dat we de komende anderhalf jaar nog geconfronteerd blijven met de 1,5 meter afstand. Tot er een vaccin gevonden is. Dan zal het nog geruime tijd duren eer de benodigde vaccinaties plaatsgevonden hebben. Tot die tijd verwachten wij dat we in golven te maken blijven krijgen met besmettingen. Doordat de druk op de gezondheidszorg weer toe zal nemen zullen de maatregelen aangescherpt worden en als de druk afneemt volgt weer versoepeling.

Voor ons betekent het dat we daar niet op kunnen wachten en onze cursisten ook niet. Wil je een cursus volgen of wil je je bestaande certificaat geldig houden, dan kun je niet wachten tot we als maatschappij van Covid-19 verlost zijn. De periode is te lang om dat voor je uit te kunnen schuiven. Dat vraagt om een andere manier van lesgeven. Theorie tot je nemen in tijden van aangescherpte maatregelen en praktijkonderwijs in tijden van versoepeling van de maatregelen. Maar ook dan zullen er nog eisen gesteld worden aan dat praktijkonderwijs.

Wij gaan op een andere manier lesgeven. “Online tenzij” is daarbij het motto. Zoveel mogelijk online leren en alleen datgene wat persé klassikaal moet doe je in kleine groepjes, met minimaal 1,5 meter afstand en aanvullende hygiënische maatregelen. Onze cursussen gaan er als volgt uitzien:

 1. Daar waar mogelijk: Een E-learning waarbij de theorie geleerd kan worden waar en wanneer dat de cursist uitkomt
 2. Een live online cursus waarbij een instructeur op webinar-achtige wijze lesgeeft waarbij zoveel mogelijk interactie met de cursisten aan de andere kant van het scherm gezocht wordt. De maximale groepsgrootte is 8 cursisten. Oefeningen worden niet meer beoordeeld door de rondlopende instructeur maar vanaf het scherm. Wij hebben daar inmiddels eerste erg positieve ervaringen mee.
 3. Voor de praktijksessies gaan we in kleine groepjes werken waarbij we alle voorgeschreven hygiënische maatregelen zullen toepassen. Dit is vooral van toepassing op de cursussen Verpleegtechnische Vaardigheden. Als voorbeeld: De cursus “injecteren” vindt op locatie plaats, de cursus “medisch rekenen” kan prima via een live online sessie.

Hoe gaat dat in de praktijk
Een cursist boekt een cursus en betaalt deze. Vervolgens ontvangt de cursist:

 • Een voucher waarmee een eventuele E-Learning direct gestart kan worden. Dit is afhankelijk van de cursus die geboekt wordt.
 • Een pakket met oefenmaterialen die tijdens de online cursus gebruikt/verbruikt worden
 • Indien van toepassing het cursusboek
 • Alle overige materialen (opdrachten etc.) die tijdens de cursus gebruikt worden
 • Een voucher waarmee toegang tot een praktijksessie verkregen wordt in een tijd van versoepeling van de maatregelen.

Een voorbeeld:
Je wilt de cursus “Herregistratie BIG Verpleegkundige” volgen. Je schrijft je in, ontvangt een bevestiging van je inschrijving en een factuur voor de cursus. Daarna ontvang je:

 • Je portfoliomap met inhoud
 • Het cursusboek “Niveau 4 onder de knie”
 • Een vouchercode om de E-Learning voor het onderdeel EHBO te doen
 • Een set oefenmaterialen voor de EHBO cursus die je mag houden
 • Je wordt uitgenodigd voor de online lessen onder leiding van onze docenten. Vanuit huis volg je dus de cursus op je eigen PC/Laptop
 • Je krijgt een voucher voor het onderdeel reanimatie waarbij je een uur naar ons toekomt om je reanimatie vaardigheden te laten toetsen
 • Alle materialen die je tijdens de cursusdagen nodig hebt krijg je per keer van tevoren via de mail toegezonden
 • Via het online leerportaal krijg je je huiswerk overzichtelijk aangeboden en nadat je dat gemaakt hebt plaats je het in het leerportaal zodat de docenten jouw werk kunnen nakijken.

Waar wij voor staan

Cursus
BIG-herregistratie

Bekijk cursusdata en schrijf je in

Examentraining
BIG-herregistratie

Bekijk cursusdata en schrijf je in

Cursussen
voor bijscholing in de zorg

Bekijk trainingsaanbod

Maatwerk voor
instellingen

Ontdek de mogelijkheden

Cursussen bijscholing
huisartsenpraktijken

Bekijk cursusdata en schrijf je in

Reviews

Een welverdiende digitale pluim van mij voor Mirjam, Rianne en Simone van Elitas
In juli 2022 heb ik met dank aan jullie theorie-, praktijklessen èn proefexamens (aanrader!) met positief resultaat mijn herregistratie weer mogen aanvragen na ruim 25 jaar niet als verpleegkundige te hebben gewerkt. Vanuit mijn huidige functie in de gezondheidszorg vond ik het ontzettend gaaf om van heel dichtbij te zien dat jullie met zoveel kennis en passie -naast een actieve baan op de spoedeisende hulp- jullie eigen Nursing Academy op deze wijze vormgeven. Daarnaast ben ik blij om vanaf nu een goed adres te hebben voor collega’s vanuit mijn eigen organisatie die via scholing hun herregistratie willen gaan aanvragen, jullie krijgen zeker mijn aanbeveling. Met de juiste voorbereiding, uitleg en zelfstudie kan het eigenlijk niet misgaan en is wat mij betreft een traject bij jullie vooral heel efficiënt vanwege de hoge slagingskans. Ik wens jullie heel veel succes met jullie mooie bedrijf en alle goeds voor de toekomst!
Corine Honing, Directeur bedrijfsvoering GGZ

Ik wil jullie team van Elitas HARTELIJK BEDANKEN, voor jullie begeleiding, steun en vertrouwen die jullie mij hebben gegeven, gedurende de opleiding.
Om na 32 jaar uit de zorg, terug te kunnen keren in het ziekenhuis. DANKJEWEL.

Petra Heesen

Bij Elitas de scholing gevolgd voor de herregistratie Big. Wat een top team staat er klaar om je goed te begeleiden. Het oefenen van de vaardigheden en het klinisch redeneren heb ik gevolgd. Heb er echt heel veel aan gehad en niet alleen voor het examen maar ook om het in de praktijk te doen.

Arienne de Boef

Na vele jaren niet als verpleegkundige gewerkt te hebben, heb ik de BIG herregistratie cursus bij Elitas Nursing Academy gevolgd. Een echte aanrader! Mirjam, Rianne, Simone en Frank geven geduldig en op interactieve wijze uitleg over het vak van verpleegkundige vandaag de dag. Van theoretische modellen en wetten tot aan de nieuwste praktijkhandelingen en klinisch redeneren. Het komt allemaal voorbij. Omdat de docenten zelf nog dagelijks in de praktijk werken, is de link van theorie naar praktijk snel gemaakt. Bovendien heb ik de persoonlijke aandacht voor mij als cursist als heel prettig ervaren. Elitas heeft mij de kennis en vaardigheid bijgebracht die ik nodig heb om weer vol vertrouwen aan de slag te gaan als verpleegkundige.

Esther Dielesen

Yes, m’n BIG registratie weer binnen! Dankzij de dames van Elitas weer helemaal bijgespijkerd na er 18 (!)  jaar uit geweest te zijn. Zonder hun enthousiasme, deskundigheid, positieve insteek en support was dat niet gelukt!! Goed verzorgde cursusdagen (met uitgebreide lunch!) met alle ruimte om te oefenen en veel praktische input. En nog gezellig ook, voelde bijna als een dagje uit in deze coronatijd! Kortom, helemaal top!

Alma van Engelenhoven

Een training die naast praktijk ook theorie behandelde, en waarbij er veel tijd was om te oefenen. Ik kan jullie zeggen dat deze training/cursus van 4 dagen hier helemaal aan voldaan heeft. Zelf ben ik iemand die het moeilijk vind, om lang naar iemand te luisteren. Hier had ik dus helemaal geen moeite mee. Het was zo afwisselend en interessant dat ik mijn aandacht erbij kon houden. Verder fijn dat jullie zelf zeer ervaren zijn in de zorg. Alle vragen konden hierdoor direct beantwoord worden. 

Lia van de Water

De scholing verpleegtechnische vaardigheden heeft mijn weer zelfvertrouwen gegeven. Na 20 jaar terugkeren in de zorg was dit toch wel een dingetje voor mij. Maar door het enthousiasme en de deskundige begeleiding van Mirjam, Simone en Rianne viel het reuze mee. Alle vaardigheden zijn geoefend en ik voel me bekwaam om in de praktijk aan de slag te gaan. Natuurlijk nog wel een keer kijken en onder begeleiding maar daarna weer zelfstandig aan de slag.

Jacqueline Versleijen
Vandaag heb ik de training voorbehouden handelingen afgrond bij Elitas Nursing Academy. Ik heb de training als zeer prettig ervaren. De docenten, Rianne, Mirjam en Simone zijn zeer goed op elkaar ingespeeld, weten de stof op een goede manier uit te leggen en zijn alle drie zeer kundig. Ook weten ze alle drie een prettige sfeer te creëren zodat het een plezier is om een lesdag door te brengen. Ik beveel deze training zeker aan, ik treedt met zelfvertrouwen de verpleegtechnische handelingen tegemoet.
Catharina Tonkens

Elitas maakt waar wat ze op de website vertellen! Een bevlogen, deskundig en heel betrokken team dat mij heeft ondersteund in het traject naar herregistratie BIG. Zelfs online was er voldoende afwisseling en interactie om het leren leuk te maken.Ben heel erg blij met jullie onvermoeibare ondersteuning in dit proces. Super bedankt allemaal!

Ria Meijer

De afgelopen maanden heb ik de scholing gevolgd bij Elitas Nursing ter voorbereiding op de BIG herregistratie. Het waren 10 intensieve dagen, maar ook ontzettend leerzaam. Ik werk ondertussen alweer 3,5 jaar in de ouderenzorg, nadat ik 10 jaar uit het vak geweest ben. Ik heb enorm veel tools gekregen die ik kan gebruiken in mijn huidige baan. Daarnaast was het een goede hulp en voorbereiding op de 3 examens. De lessen, informatie en de support waren op elkaar afgestemd en alle dagen waren geweldig leerzaam. Ik had het niet willen missen. Rianne, Mirjam en Simone, hartelijk bedankt!

Rianne
Na 27 jaar uit de zorg te zijn geweest, ervaar ik na de training BIG-herregistratie bij Elitas Nursing Academy weer een goede basis om een herstart te maken in de zorg. De wekelijkse lesdagen waren intensief, maar ook om naar uit te kijken. Het enthousiasme, de actuele vakkennis en aansprekende praktijkvoorbeelden van de docenten, de doelgerichtheid van het programma én de ruimte voor interactie wakkerden bij mij het vuur om terug te keren naar de zorg verder aan. Zonder de cursus van Elitas weet ik niet of ik de examens voor de herregistratie in een keer was doorgekomen.
Margriet Van Rooden

Eind vorig jaar heb ik mijn BIG herregistratie voltooid door lessen te volgen bij Elitas Nursing Academy. Ik heb dit als heel waardevol ervaren. Het waren leuke lessen die erg goed afgestemd zijn op de examens. Ook de sfeer, het enthousiasme van de docenten en het vertrouwen dat gegeven werd, vond ik heel prettig. Kortom een aanrader!!

Marieke van der Kooij

Ik ben zo blij dat ik de cursus bij Elitas Nursing Academy gevolgd heb, ik heb zoveel kunnen leren van jullie en van de andere deelnemers. Ik voelde mij echt goed voorbereid en heb ook echt voor de herstart van mijn loopbaan nieuwe en hernieuwde kennis opgedaan. Top!

Lieneke Frederiks